Kan ik dat ook digitaal factureren aan ouders?!

Regelmatig spreken wij met scholen over het digitaal innen van de ouderbijdragen. Vaak horen wij: “Ik wist helemaal niet dat je dat ook digitaal kan factureren aan ouders”. Zonde vinden wij! Het digitaal innen van verschillende bijdragen is namelijk heel eenvoudig en scheelt een hoop administratie. Wij hebben daarom voor jullie diverse mogelijkheden van wat je naast de vrijwillige ouderbijdrage digitaal kan factureren op een rij gezet. Een mooi lijstje om te achterhalen of jullie nog meer kunnen digitaliseren wat betreft de facturatie.

Extra activiteiten

Je kan heel eenvoudig een digitaal betaalverzoek sturen voor schoolreisjes, kampgeld, avondvierdaagse, sponsorloop, extra lesaanbod of andere excursies. Je kan via WIS Collect in één opslag zien hoeveel geld je al binnen hebt gehaald en of dit dus genoeg is om de activiteit door te laten gaan. 

TSO en overblijfkosten

Ook voor de TSO en overblijfkosten kan je een digitaal betaalverzoek sturen. Met WIS Collect kun je bij ouders op verschillende manieren de bijdragen voor TSO en overblijven uitvragen. Je kunt werken met een inschrijving voor welke dagen in een x periode dat het kind overblijft en de ouder direct met iDEAL alleen voor die betreffende dagen laten betalen. Het voordeel hiervan is dat je de overblijf-coördinator een lijst kunt overhandigen om te laten zien welke kinderen op welke dagen overblijven.
Ook kun je voor een periode van bijvoorbeeld een heel jaar een betaalverzoek uitsturen, met indien gewenst betaaltermijnen, zodat ouders het bedrag op een laagdrempelige manier met iDEAL kunnen voldoen.

Eten en drinken

Veel scholen bieden schoolmelk aan Ook hiervoor stuur je gemakkelijk een digitaal betaalverzoek waarbij ouders kunnen kiezen of hun kind hier wel of geen gebruik van wil maken. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor lunches en andere snacks. 


Twijfel je of je bepaalde kosten makkelijk kan factureren? Of wil je graag verschillende voorbeelden zien om te weten hoe het er voor ouders uit komt te zien? Neem dan contact op met Paola via p.van.der.dussen@wis.nl en zij denkt graag met jou mee!