WIS Collect vs. Tikkie

Even een Tikkie sturen als je iets hebt voorgeschoten of als iemand anders iets aan jou moet betalen, wie kent het niet? Snel, eenvoudig en makkelijk. We zien regelmatig dat scholen ook de afweging maken om Tikkie ook in te zetten voor het innen van de vrijwillige ouderbijdrage. Om de keuze makkelijker te maken hebben wij de overeenkomsten en verschillen tussen WIS Collect en Tikkie daarom voor je op een rijtje gezet.

Digitaal betaalverzoek

Met zowel WIS Collect als Tikkie stuur je eenvoudig een digitaal betaalverzoek naar de ouders. De ouders kunnen dit betaalverzoek vervolgens gemakkelijk met iDEAL voldoen. 

Administratie

Wat echter een groot verschil is tussen WIS Collect en Tikkie is de afhandeling van de betalingen. Wanneer je de betalingen int met Tikkie moet je zelf in de bank checken wie er heeft betaald. Wanneer er niet bijstaat van wie de betaling afkomstig is (naam en klas leerling) is dit een flinke uitzoekklus. Daarnaast moet je zelf in bijvoorbeeld Excel bijhouden wie er betaald heeft. Wanneer je een betaalverzoek met WIS Collect verstuurd wordt er automatisch bijgehouden wie er betaald heeft en zie je in één opslag hoeveel je al opgehaald hebt. 
Wanneer je een betaalverzoek stuurt naar beide ouders heb je bovendien het risico dat beide ouders betalen en je dus geld moet terugstorten. Omdat WIS Collect bijhoudt wie er al betaald heeft kan er nooit een dubbele betaling voor een leerling gedaan worden. 

Gegevens en aflevering

WIS Collect koppelen we aan het leerlingvolgsysteem, ParnasSys of ESIS. Op deze manier hoef je niet zelf losse lijsten te koppelen aan een betaalverzoek, maar staan automatisch alle gegevens in het systeem. Daarnaast koppelen we ook met oudercommunicatie apps van ParentCom of Social Schools waardoor je het betaalverzoek ook via een pushmelding in de app kan versturen. Je kan zelfs inzien of het bericht is afgeleverd en gelezen. 

Herinnering

Soms vergeten ouders te betalen en wil je ze graag een herinnering sturen. Doordat in WIS Collect wordt geregistreerd wie er al betaald heeft kan je eenvoudig een herinnering sturen naar de ouders die nog niet hebben betaald en hoef je niet de gehele groep die je had gekoppeld opnieuw het betaalverzoek te sturen. 


De keuze voor WIS Collect of Tikkie is dus afhankelijk van wat je wensen zijn. Snel en eenvoudig een betaalverzoek sturen, zodat ouders met iDEAL kunnen betalen, kan zowel via Tikkie als WIS Collect. Ben je echter op zoek naar minder administratief werk om het betaalverzoek op te stellen en inzage in wie er betaald heeft? En wil je berichten aanbieden via de e-mail of schoolapp, dan sluit WIS Collect beter aan.

 

Meer informatie over WIS Collect